> Vijfheerenlanden

Vianen, Leerdam en Zederik, Ameide, Leerbroek, Meerkerk, Tienhoven, Hei- en boeicop, Lexmond, Nieuwland, Schoonrewoerd, Kedichem, Oosterwijk, Hagestein, Everdingen en ZijderveldMobiliteit:


Het sluipverkeer in Vianen, Lexmond en Meerkerk moet worden tegengegaan.


De oplevering van het laatste stuk van de verbreding van de A27 (tracé Houten - Hooipolder) is pas in 2030. Dat geeft nog de nodige overlast. De VVD zet zich er voor in om te bespoedigen wat kan en te zorgen dat we ons gebied bereikbaar houden gedurende deze grote en noodzakelijke werkzaamheden.


Openbaar vervoer moet een goed alternatief worden voor de auto.


De OV concessie is met ingang van 2019 overgegaan naar Utrecht. Uitgangspunt is zo veel mogelijk behoud van de huidige dienstregeling op enkele kleine aanpassingen na. In 2019 kijken we verder hoe we de het OV kunnen verbeteren. Vanaf 2023 wordt dit gebied integraal meegenomen in de nieuwe concessie. Op korte termijn hebben we specifiek aandacht voor overstappunt in Meerkerk.


In de crisisjaren is de treinverbinding Utrecht - Breda van tafelgegaan. Gezien de woningopgave en de ontwikkeling in het gebied is er genoeg redenen om opnieuw de mogelijkheden van die verbinding te onderzoeken. Waar mogelijk zal de VVD zich daarvoor inzetten.Wonen:


Vijfheerenlanden is een prachtige gemeente om te wonen. Dat moet zo blijven. Het bouwen van woningen kan helpen onze dorpen leefbaar en winkels en voorzieningen open te houden. Bouwplannen moeten wel in het landschappelijk karakter passen en het karakter van de kernen niet aantasten.

 

 

> Bekijk ook

cookie protocol