20. Ronnie Hossain

Utrecht

 1. Hallo, ik ben Ronnie.

  Ik ben vrolijk, leergierig, en praat altijd veel te veel. Ik ga dan ook graag in discussie, met een sterke mening over de politiek.

  In de Provinciale Staten wil ik mij inzetten voor:

  • Reizigers, zodat we met z'n allen sneller daar komen waar we willen zijn. Als het kan met het OV, maar vaak is de auto ook gewoon het handigst. Het allerliefst ga ik lekker op de fiets! Maar hoe je ook reist, de provincie moet voor jou goede en veilige verbindingen regelen!
  • Ondernemers & Werknemers, door bedrijvigheid de ruimte te geven en goed bereikbaar te houden. Dan kunnen innovatieve startups, talent, en werkgevers (groot en klein) elkaar in Utrecht blijven vinden.
  • Scholieren & Studenten, door onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen en op elkaar aan te laten sluiten. Maar ook met brede en veilige fietspaden naar scholen en de Uithof!
  • Woningzoekenden, die nu amper aan een betaalbaar huis kunnen komen. De vraag is veel groter dan het aanbod, en dit tekort gaat als we zo doorgaan alleen maar verder groeien! Daarom moet de provincie veel meer ruimte bieden om nieuwe woonwijken te bouwen: Alleen binnenstedelijk zal niet voldoende huizen opleveren, en zet de leefbaarheid van onze woonkernen onder druk. Dus we moeten over de zogenaamde 'rode contour' heen kijken; natuurlijk wel met oog voor alle mooie natuur in onze provincie.


  Naast politiek hou ik van inhoudelijke lezingen, concerten, reizen, en gamen (ben een piepklein beetje een nerd). Als natuurkundedocent op een middelbare school leerde ik dat als ik iets niet simpel uit kan leggen, ik het zelf eigenlijk niet snap. En als onderzoeksstudent economie, dat je bescheiden moet zijn met het maken van grootse beleidsplannen: De realiteit is altijd complexer dan je denkt.


  Als liberaal geloof ik in een terughoudende provincie die mensen faciliteert en de vrijheid geeft zelf hun leven in te kleuren.


  Mag ik 20 maart op jouw stem rekenen?

cookie protocol